Heerlijke en orginele recepten!

Voorgerechten

Lobster rolls met pompelmoes en dam dam boter

Ingrediënten - 4 porties

1 gekookte kreeft (400 g)

1 rode pompelmoes

4 radijsjes

1/2 citroen

3 el sojasaus

1,5 cl kreeftfond

1,7 cl sake

5 g srirachasaus

4 g aardappelzetmeel

100 g boter

4 miniburgerbroodjes

1,5 g gebakken uitjes

5 g preischeuten

1/2 bakje tuinkers

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

Verwijder het pantser van de staart en van de scharen van de kreeft. Snijd het vlees in medaillons.

Schil de pompelmoes à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze in 3. Snijd de radijzen in 4.

Breng 75 ml water, 2 el citroensap, de sojasaus, de kreeftenfond, de sake en de srirachasaus zachtjes aan de kook in een steelpan. Meng het aardappelzetmeel met 1 el water en voeg het toe. Roer er beetje bij beetje de boter in stukken onder, tot een homogeen mengsel.

Verwarm de broodjes volgens de instructies op de verpakking. Open ze en beleg ze met kreeftenmedaillons en pompelmoesstukken. Bestrooi met lichtjes geplette gebakken uitjes en voeg de radijzen, de preischeuten en de tuinkers toe. Sluit de rolls en serveer ze. Zet de saus apart op tafel.

Tip: Laat de pompelmoespartjes op keukenpapier uitlekken zodat ze het brood niet doorweken.

Garnaalcocktail met cocktailsaus

Ingrediënten voor 4 porties

2 eieren (hardgekookt)

2 tomaten

1 krop sla

400 g grijze garnalen

1 citroen in schijfjes

10 cl verse room met 35% vetgehalte

45 g mayonaise

15 g ketchup

15 ml whisky

enkele druppels rode tabasco

Begin met koken

Ontvel de tomaten en was de sla. 

Doe in een kommetje de room en klop tot yoghurtdikte, doe er de mayonaise, ketchup, whisky en tabasco bij en roer door elkaar.

Snijd de tomaten in 4 en snijd er de zaadjes uit.

Snijd het tomatenvlees dat overblijft in blokjes.

Verdeel de gekookte eitjes in wit en dooier en plet elk apart met een vork tot mimosa. 

Rol de slablaadjes op als een sigaar (probeer de blaadjes niet te hard te kneuzen) en snipper fijn.

Neem klassieke platte, brede cocktailglazen, vul ze onderaan met de fijngesneden salade.

Leg er de tomatenblokjes op.

Daarop komen de grijze garnalen, de cocktailsaus en mimosa van ei.

Werk de garnalencocktail af met een schijfje citroen en serveer onmiddellijk.

Hoofdgerechten

Gevulde butternut

Ingrediënten - 4 porties

600 g Bio varkensgehakt

200 g gerookte spekblokjes

2 eieren

2 biobutternut

2 grote uien

20 blaadjes salie

120 g verse crottin van biogeitenkaas Le Larry

50 g parmezaan

2 dl room

4 el olijfolie

peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 30 min. baktijd

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2 en verwijder de pitjes. Schik de 2 helften in een ovenschaal, met de snijkant naar boven, en bak ze 30 min. in de oven.

Bak intussen de spekblokjes in een braadpan met 1 el olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte ui en de hele salieblaadjes gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Haal ze uit de pan, voeg 1 el olijfolie toe en fruit het gehakt kort goudbruin, zonder het volledig te bakken. Haal de pan van het vuur en voeg de spekblokjes, de uien en de salie toe. Breng op smaak.

Meng het ei met de room en de geraspte parmigiano.

Haal het vruchtvlees uit de halve butternuts tot er +- 1,5 cm overblijft. Vul ze met het vleesmengsel, verdeel er kleine stukken geitenkaas bovenop en besprenkel voorzichtig met de parmigianoroom. Bak 30 min. in de oven.

Dien warm op, werk eventueel af met salie en geef er een slaatje bij.